Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jan, 24 2019
Senaste Nytt

Turning Torso tilldelas pris

Foto: Malmö
Foto: Malmö
Publicerad av
Conventus - 11 aug 2015

Flerfaldigt prisbelönade Turning Torso kan lägga ytterligare en titel till samlingen. Denna gång prisar The Council on Tall Buildings and Urban Habitat i Chicago byggnaden med sitt ”10 Year Award”.

Utmärkelsen ges till skyskrapor som visat sig värdefulla för sin stad och sin omgivning och tar ett stort antal kriterier i beaktande, bland annat miljö, teknisk prestanda och utseendemässig genomslagskraft. – HSB har under 90 år satt standarden för vad som anses vara ett bra boende i Sverige och i Malmö är Turning Torso en symbol för det. Det är ett hus i världsklass som vi är väldigt stolta över. Samtidigt har det blivit ett så självklart inslag på Malmös horisont att man ibland glömmer bort hur unik och vacker byggnaden är. Då är det väldigt glädjande när någon utifrån påminner en, säger Michael Carlsson vd för HSB Malmö.

HSB Malmö kommer närvara vid prisutdelningen i Chicago i november.

Sällskapets motivering lyder: ”Ikonisk, häpnadsväckande och inspirerande – den ovanliga byggnaden har haft ett stort inflytande på branschen och har gett Malmös skyline ett unikt utseende. Projektet har inspirerat arkitekter världen över alltsedan det tillkännagavs för 15 år sedan. Turning Torso har tveklöst påverkat utformningen av höga byggnader det senaste decenniet, inte minst när det gäller 3-D geometrisk design.”