Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, okt, 17 2017
Senaste Nytt

Rejlers utför energieffektivisering i Mariestad

Publicerad av
Tommy Ekholm - 12 nov 2015

Rejlers Energiprojekt har anlitats för att genomföra de första två delprojekten i ett samverkansprojekt för energieffektivisering i Mariestads kommun.

Projekten drivs i totalentreprenadform. Syftet är att höja teknisk status och att effektivisera energianvändningen i de skolor och andra lokaler som omfattas av projektet.

Uppdraget omfattar byte av ventilationssystem, uppgradering av styrsystem, byte av fönster, tilläggsisolering och energioptimering. Ordervärdet är 12 miljoner kronor och projektet beräknas vara klart 2016. Projektet är en fortsättning på det energiinventeringsarbete, analys och åtgärdspaket som Rejlers Energiprojekt utfört på kommunens fastigheter.

– Vi har i ett tidigare skede inventerat, analyserat och tagit fram konkreta åtgärdsförslag för energieffektivisering i kommunens lokaler. Det är därför väldigt roligt att vi nu fått förtroendet att förverkliga dessa åtgärder i en totalentreprenad och därmed se hur praktiken möter teorin, säger Per Sjöbom, Projektchef på Rejlers.