Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, okt, 17 2017
Senaste Nytt

Balder och Tredje AP-fonden bildar joint venture

Erik Selin, vd för Balder.
Erik Selin, vd för Balder.
Publicerad av
Tommy Ekholm - 21 dec 2015

Balder har tillsammans med Tredje AP-fonden beslutat att ingå ett joint-venture för investeringar i bostadsfastigheter i Sverige.

Det nya bostadsfastighetsbolagets inriktning är primärt investering i nyproduktion av hyresfastigheter i tillväxtorter i Sverige. Förutom i de tre storstadsregionerna är även tillväxtorter med positiv befolkningsutveckling i fokus. De bostadsfastigheter som produceras skall vara miljöklassade.

– Det är väldigt positivt och viktigt att saminvestera med en aktör som Tredje AP-fonden som har ett långsiktigt synsätt i investeringar såsom vi har, säger Erik Selin vd och huvudägare i Balder. Konstellationen blir stark och öppnar upp väldigt många möjligheter.

AP3 är en betydande aktör i fastighetsbranschen och har inte haft någon exponering mot bostäder sedan tidigare.

– Vi ser goda möjligheter i att utveckla vår svenska fastighetsportfölj med bostäder tillsammans med Balder som är ett väletablerat bolag inom sektorn. Den starka befolkningstillväxt som väntas i Sverige innebär dessutom stora behov för nyproduktion av bostäder, säger Kerstin Hessius, vd Tredje AP-fonden.  Affären är villkorad av godkännande från Konkurrensmyndigheten och affären beräknas kunna slutföras under första kvartalet 2016.