Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, sep, 25 2017
Senaste Nytt

Sveafastigheter säljer lägenheter i Danmark

Illustration: Sveafastigheter
Illustration: Sveafastigheter
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 12 feb 2016

Sveafastigheter har i samarbete med sin lokala partner North Property Asset Management sålt 53 ägarlägenheter i Köpenhamn och Lyngby till Alma Property Partners. Transaktionen stängdes den 11 februari 2016, detta skriver Sveafastigheter i ett pressmeddelande.

Försäljningen omfattar samtliga kvarvarande ägarlägenheter i Danmark. Den ursprungliga portföljen inkluderade 300 ägarlägenheter, samtliga förvärvade under 2012 och 2013. Cirka hälften av ägarlägenheterna har sålts separat en efter en till privata köpare och resterande del har sålts genom tre olika affärer.

-Vi är mycket nöjda med att slutföra försäljningen av de sista kvarvarande ägarlägenheterna i Danmark och därmed avsluta den fjärde portföljförsäljningen ur Sveafastigheter Fund III. Med en solid affärsplan och en aktiv lokal förvaltning så har vi levererat utomordentligt god avkastning åt våra investerare. Trots det faktum att vi nu säljer våra tillgångar i Danmark så ser vi det som en fortsatt intressant marknad för framtida investeringar,säger Mikael Pehrsson, Sveafastigheter i pressmeddelandet.

Catella Danmark, Bruun & Hjejle och Horten var säljarens rådgivare i uppgörelsen. Accura var rådgivare åt köparen.