Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, okt, 17 2017
Senaste Nytt

Swesiaq tar hem Stora Inneklimatpriset 2013

Utdelning av Stora Inneklimatpriset. Foto: Slussen
Utdelning av Stora Inneklimatpriset. Foto: Slussen
Publicerad av
Lars Bergström - 08 apr 2014

Swesiaq har tagit fram en modell för hur en bra innemiljöutredning ska bedrivas. Därför belönades företaget med Stora Inneklimatpriset år 2013. Juryn skriver i sin motivering att organisationen är ett viktigt forum där forskare och praktiker kan samverka. Juryn betonar Swesiaq:s systematiska tillvägagångssätt för att upptäcka och hantera innemiljöproblem. Man uppskattaro också den värdefulla kunskapsspridningen om inomhusmiljö som företaget har bidragit till. 

Jurryns förhoppning är priset ska stimulera utvecklingen av metoder för kvalitetssäkring av inneklimatet i projekterings-, bygg-, förvaltnings- och driftskedena.

Stora Inneklimatpriset instiftades 2001 av Slussen Building Services i samarbete med Energi- och miljötekniska föreningen, Svensk Ventilation och Svenska Kyltekniska föreningen. Stora Inneklimatpriset syftar till att öka intresset för inneklimatteknik, stärka dess ställning och uppmärksamma teknik som främjar ett sunt inomhusklimat och energieffektiva byggnader. Priset delas ut företag eller organisation inom inneklimat, energi och vvs, som utvecklat en betydelsefull produkt, tjänst eller metodik med goda möjligheter att komma till praktisk nytta.

I Stora Inneklimatprisets jury ingår representanter för de tre branschorganisationerna samt ordföranden Lars Ekberg, docent i installationsteknik vid Chalmers samt ansvarig för affärsområde Fastighetsföretag och industri vid CIT Energy Management AB. 

Förutom vinnaren var också Swegon AB, Lindab AB och Kabona AB nominerade till Stora Inneklimatpriset 2013