Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, okt, 17 2017
Senaste Nytt

Danderyds sjukhus väljer Qlean Air

Publicerad av
Henrik Ståhl - 26 jan 2016

Danderyds sjukhus och Locum inleder i år den modernisering som väntas stå klar 2018 och innebär en omfattande renovering av befintliga byggnader. En särskild infektionsavdelning skapas på Danderyds sjukhus med 18 vårdplatser, innehållande en ny luftreningslösning från Qlean Air Scandinavia AB.

Luftreningen till de särskilda vårdrummen har krav på höga luftflöden med högsta reningsgrad kombinerat med lägre ljudnivå än vad som tidigare varit möjligt. Den högeffektiva luftreningen ska öka smittskyddet genom att förhindra luftburna infektioner att sprida sig i inomhusmiljön och samtidigt ge en god och säker arbetsmiljö för personalen. Med den låga ljudnivån får patienterna i de särskilda vårdrummen bästa förutsättningarna för ostörd nattsömn tillsammans med hög komfort och en renare miljö.

-Våra nya renluftslösningar är skapade för att möta sjukvårdens behov av särskilt hög reningsgrad, enkel rengöring, säker arbetsmiljö och kostnadseffektivitet, säger Andreas Göth, vice VD på Qlean Air Scandinavia AB i ett pressmeddelande. Vi ser fram emot att under våren få inleda samarbetet med Danderyds sjukhus och leverera våra lösningar till detta viktiga projekt.