Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, maj, 27 2018
Senaste Nytt

Riksbyggen tecknar ramavtal med Kone

Riksbyggen har tecknat ett treårigt ramavtal med Kone som är ett ledande företag inom hissbranschen.

Publicerad av
Simon Matthis - 27 jan 2017

Ramavtalet gäller såväl installation av nya hissar samt service av redan installerade hissar.

– Kone har ett mycket stort fokus på hållbarhetsfrågor, något som är av yttersta vikt för oss på Riksbyggen. Vi ser stora möjligheter i att nu kunna minska både energi- och driftskostnader samt minimera antalet driftstopp i Riksbyggens samt våra kunders och partners fastigheter, säger Pernilla Gylletorn, kategoriansvarig på Riksbyggen.

KONE fick under 2015 bland annat högsta möjliga poäng, 100 av 100, för sitt miljöarbete av organisationen CDP. Ytterligare anledningar till att Riksbyggen valt att teckna ramavtal med KONE är att detta är en stabil och trygg partner som är kända för kvaliteten på sin service och som dessutom har rikstäckande verksamhet över hela Sverige.

Ramavtalet gäller för framtida nyproduktionsprojekt samt påbörjade projekt där upphandling av hissar ännu inte har gjorts. Ramavtalet är 3-årigt med option för ett fjärde år. Samtliga byggentreprenörer som Riksbyggen anlitar kommer framöver att installera speciella ”Riksbyggenhissar”, en standardlösning som tagits fram i samarbete mellan KONE och Riksbyggen.

Ramavtalet innefattar även service av Riksbyggens hissar.

 

 

Annons