Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jun, 23 2018
Senaste Nytt

Bygger hyresrätter i Falkenberg åt Gekås

Skanska ska bygga 126 hyreslägenheter nära havet i Falkenberg åt Gekås. Lägenheterna får hög standard med bland annat helkaklade badrum med tvättmaskin och torktumlare, diskmaskin i kök och inglasade balkonger som standard.

26 nya hyreslägenheter nära havet i Falkenberg.
26 nya hyreslägenheter nära havet i Falkenberg.
Publicerad av
Peter Höök - 09 feb 2017

Det är tre hus som ska byggas med vardera sex, sju och åtta våningar med källare samt intilliggande lokaler för cykelparkering och avfallshantering. Husen byggs på populära Kristineslätt där Skanska sedan tidigare byggt bostadsrättslägenheter, hyreslägenheter, parhus, kedjehus och villor. Totalt kommer området att ha 483 hem när hyreshusen står färdiga.

– Vi är väldigt glada åt att få ta oss an detta spännande bostadsprojekt och förse Falkenberg med nya hyreslägenheter som håller bostadsrättsstandard. De blir ett bra tillskott på Kristineslätt där det nu kommer att finnas alla möjliga boendeformer, säger Anna Källström, distriktschef, Skanska Sverige.

Byggprocessen kommer att präglas av krav på hållbara material och transporter. Redan i januari inleds arbetena och husen ska stå färdiga för inflyttning i god tid innan julen 2018.

– Vi ser fram emot att samarbeta med Skanska och ser det som intressant att investera långsiktigt i hyreslägenheter med hyresnivåer för en bred målgrupp. Det är glädjande att kunna tillföra ett intressant projekt i Falkenbergs kommun och vår region, säger Jan Wallberg, vd, Gekås.

Annons