Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jun, 23 2018
Senaste Nytt

Titania bygger drygt 60 bostadsrätter i Täby Park

Täby Park blir det tredje vinnande förslaget från Titania på kort tid

Vy mot fasader mot boulevarden i Täby Park.
Vy mot fasader mot boulevarden i Täby Park.
Publicerad av
Peter Höök - 09 feb 2017

Titania har vunnit markanvisningstävlingen för Täby Parks första etapp där Titania kommer att bygga drygt 60 bostadsrätter i kvarter 3B. Titania tog hjälp av Wingårdhs Arkitektkontor för att ta fram sitt vinnande förslag. Titania har vunnit markanvisningstävlingar i Sollentuna och Vallentuna under det senaste kvartalet, Täby Park blir det tredje vinnande förslaget från Titania på kort tid.

— Det är ett intyg på att vi fortsätter visa på vår förmåga att förstå kommunernas och Stockholmarnas behov. Täby kommun hade högt ställda krav på tävlingsbidragen, vi är glada att vårt samarbete med Wingårdhs vann i den hårda konkurrensen, säger Einar Janson, vd på Titania.

När Täby Park är färdigbyggt kommer det att ha byggts över 6 000 bostäder och 4 000 till 5 000 arbetsplatser på det gamla Galoppfältet. Kommunens ambition är att den nya stadsdelen ska präglas av urbanitet fyllt av liv och rörelse.

— För Titania är det här precis den typ av projekt vi vill genomföra. Nu kommer vi bygga väldigt tätt med en blandning av bostäder och verksamheter. Jag tror Täby Park kommer att bli en väldigt populär plats att bo på. Att vi finns med i utvecklingen av Täby Park kommer att stärka Titanias varumärke, fortsätter Einar Janson.

Nu påbörjas detaljplaneprocessen tillsammans med Täby kommun, detaljplanen förväntas antas efter sommaren och byggstart någon gång under 2018.

Annons