Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, apr, 25 2018
Senaste Nytt

Nordic Property förmedlar två industrifastigheter i Eskilstuna

Fastigheter kopplade till verksamheten binder kapital

IAC Sweden, Vilstafabriken,
IAC Sweden, Vilstafabriken,
Publicerad av
Peter Höök - 15 feb 2017

Nordic Property Investment förmedlade i januari två industrifastigheter i Eskilstuna för ett totalt värde om 45 miljoner kronor på uppdrag av industriföretaget IAC Sweden.

IAC Sweden är verksamma i tillverkningsindustrin och gav Nordic Property Investment i uppdrag att förmedla två industrilokaler som de ägt och bedrivit verksamhet i. Uppdraget slutfördes på tre månader och resulterade i att IAC Sweden på kort tid kunde frigöra kapital och samtidigt behålla verksamhet i en av lokaler.

– Många företag äger av tradition fastigheter kopplade till verksamheten, vilket binder kapital. Den här affären innebär att IAC Sweden kunnat frigöra kapital utan att behöva flytta sin verksamhet eftersom de kvarstår som hyresgäster i en av fastigheterna, säger Harald Bengtsson, senior rådgivare på Nordic Property Investment.

Affären omfattar fastigheterna Vintergatan 22 i Gredby och Litografen 7 i Vilsta med en yta på 7 700 respektive 9 000 kvadratmeter. Fastigheterna såldes för 45 miljoner kronor till SBB AB som även slutit ett långt hyresavtal med IAC Sweden för en av fastigheterna. 

Annons