Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jun, 23 2018
Senaste Nytt

JM säljer samtliga aktier i Småa

För att affären ska fullföljas krävs att en betydande andel av övriga aktieägare i Småa säljer sina andelar

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Publicerad av
Peter Höök - 09 feb 2017

JM har tecknat avtal med Alm Equity om försäljning av JMs samtliga aktier i Småa, vilket utgör 35,7 procent av aktierna och rösterna i bolaget. Köpeskillingen för aktierna uppgår till 310 miljoner kronor och för att affären ska fullföljas krävs att en betydande andel av övriga aktieägare i Småa säljer sina andelar.

Tillträde och betalning är beräknat till det första halvåret 2017. Förutsatt att affären fullföljs kommer den att medföra ett positivt resultat om 275 miljoner kronor som kommer att redovisas som en finansiellt intäkt. JM har genomsnittligt under senaste två åren redovisat finansiella intäkter om 9 miljoner kronor från sitt ägande i Småa.

– Det är glädjande att vi träffat avtal med Alm Equity som har goda förutsättningar att bli en långsiktigt bra ägare av Småa. JM har sedan 1994 ägt aktier i bolaget och har tillsammans med övriga ägare framgångsrikt utvecklat bolaget till att idag vara en självständig samhällsutvecklare av kvalitativa bostäder, säger Johan Skoglund, vd på JM.

Annons