Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, sep, 25 2017
Senaste Nytt

Jörgen Holmqvist ny chef för Fastighetsutveckling på Svenska Bostäder

Svenska Bostäders nybyggnation i Albano
Svenska Bostäders nybyggnation i Albano
Publicerad av
Gäst (ej verifierad) - 14 feb 2017

Sedan den 1 februari heter Svenska Bostäders nya chef för Fastighetsutveckling Jörgen Holmqvist. Jörgen var tidigare ombyggnadschef inom samma avdelning och efterträder nu Lars Skoglund som går i pension till sommaren.

Jörgen Holmqvist har en bakgrund inom byggbranschen och kom till Svenska Bostäder år 2003 för att arbeta med entreprenadupphandlingar och inköp. Sex år senare övergick Jörgen till rollen som biträdande ombyggnadschef och fyra år senare till arbetet som chef för samtliga ombyggnationer inom Svenska Bostäder.

- Det känns väldigt roligt och spännande med min nya roll på Svenska Bostäder, framför allt med tanke på vårt viktiga uppdrag att skapa många nya bostäder i Stockholm, däribland Stockholmshusen. Vårt mål är att bygga 700 nya och hållbara bostäder under 2017 vilket är en stor utmaning, säger Jörgen Holmqvist.

Jörgen har bred kompetens inom flera viktiga områden. I hans nya ansvarsområden ligger främst nyproduktion, ombyggnationer, energi- och miljö samt upphandling och inköp.

- Jörgen Holmqvist har gedigen erfarenhet och kunskap om alla de frågor som vi har framför oss, säger Pelle Björklund, VD.