Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, maj, 27 2018
Senaste Nytt

Point Hyllie fortsätter utvecklas

Bild: Krook & Tjäder Arkitekter.
Bild: Krook & Tjäder Arkitekter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 23 maj 2017

Byggnaden ”The Point” är den sista av fyra etapper i fastighetsprojektet Point Hyllie. Malmös nya stadsdel Hyllie har växt kraftigt under de senaste åren. Skyskrapan ”The Point” blir en 110 meter hög kontorsbyggnad med 28 våningar som byggs intill hotellet Quality Hotel View.

Kone har tilldelats uppdraget att installera hissarna i huset, som med svenska mått mätt är högt. Experterna tittar på hissarnas placering, storlek och övriga detaljer för att optimera flödet av människor. Sex nya hissar kommer att installeras.

– Innan du går in i hissen måste du veta vart du ska, tre av hissarna tar dig hela vägen upp. Våra uträkningar visar att detta är ett sätt att öka kapaciteten, att merparten av hissarna finns främst där flest människor rör sig, säger Lennart Strandman, teknisk expert på Kone.

Hissarna är integrerade med ”Destination Control System”. Till skillnad från konventionella hisskontrollsystem, som endast registrerar önskad färdriktning, tar systemet hänsyn till önskade destinationsvåningar och antal väntande passagerare för att optimera effektiviteten samt personflödet.

– Vi bygger allt högre hus samtidigt som tid är en bristvara i många människors vardag. Allt ska gå snabbt, så även hissresan. Vårt system innebär inga onödiga stopp och kortare restid till ditt våningsplan genom att hissen på förväg vet vart resenären ska. Detta sker via manöverpaneler och genom att det finns möjlighet att även anropa hissen med hjälp av en app, oavsett vart i byggnaden de befinner sig. Detta är framtiden för hissar i högre hus, säger Jaakko Kaivonen, vd Kone Skandinavien.

 

Annons