Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, maj, 21 2018
Senaste Nytt

NCC säljer logistikprojekt i Upplands Bro

Carola Lavén, affärsområdeschef, NCC Property Development. Foto: NCC
Carola Lavén, affärsområdeschef, NCC Property Development. Foto: NCC
Publicerad av
Christer Wiik - 26 maj 2017

NCC säljer logistikprojektet Önskebrunnen i Brunna i Upplands Bro kommun, för ett överenskommet fastighetsvärde om cirka 150 miljoner kronor. Köpare är NREP Logicenters. Det meddelar byggkoncernen i ett pressmeddelande.

Önskebrunnen är den andra etappen i Brunna Logistikpark i Upplands Bro kommun utanför Stockholm. Fastigheten har en total uthyrningsbar yta om cirka 14 400 kvadratmeter varav cirka 3 000 kvadratmeter är uthyrt vid försäljningen.

– Önskebrunnen är ytterligare ett framgångsrikt logistikprojekt i Upplands bro. Utveckling av Brunna Logistikpark är ett bra exempel på vår ambition att vara en ledande aktör inom utvecklingen av attraktiva och hållbara logistikfastigheter, säger Carola Lavén, affärsområdeschef, NCC Property Development.

Affären genomförs som en bolagsförsäljning med ett underliggande fastighetsvärde om 150 MSEK. Inga hyresgarantier lämnas vid försäljningen vilken beräknas ge en positiv resultatpåverkan i NCC Property Development i Q3 2017.

- NREP Logicenters har sedan tidigare förvärvat mark i Brunna, där vi nu startat att uppföra en egen anläggning. Förvärvet av NCCs fastighet ger oss möjlighet att erbjuda potentiella kunder flexibilitet och en snabb lösning medan vi utvecklar våra större egna anläggningar i området, som de i ett senare skede kan växa in i. Detta är ett led i att kunna stödja våra kunder i deras tillväxt, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head of Logicenters

Brunna logistikpark har de bästa förutsättningarna för lager och logistik. Med närhet till Stockholm och ett strategiskt läge invid E18 gör det lätt att angöra samtidigt som det är ett utmärkt skyltläge. NCC har utvecklat flera logistikprojekt i Brunna och påbörjar nu planeringen för nästa etapp.

NCC har som mål att minimera projektets miljöpåverkan och fastigheten är certifierad enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM.

 

Annons