Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, maj, 21 2018
Senaste Nytt

Serneke tecknar förvärvsavtal med Platzer

Foto: Per Lindquist.
Foto: Per Lindquist.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 08 jun 2017

Serneke och Platzer tecknade en avsiktsförklaring kring ett större markför-värv vid Säve flygplats tidigare under våren.  Nu är kontraktet signerat vilket innebär Serneke Fastighet köper Platzers fastighet om 100 hektar vid Säve Depå, till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 100 miljoner kronor.

Det aktuella markområdet på Säve, som omfattar omkring en miljon kvadratmeter, ligger i direkt anslutning till den fastighet som Serneke köpte i maj 2016. Sernekes totala sammanhängande markinnehav omfattar nu omkring tre miljoner kvadratmeter utvecklingsbar mark.

– Vi ser stora utvecklingsmöjligheter för fastigheten på Säve. Med tillgång till mer mark skapar vi ännu bättre förutsättningar för att utveckla verksamheter som kommer staden och regionen till gagn, säger Krister Johansson, VD för Serneke Fastighet.

– Området kring Säve flygplats och Säve Depå kommer att utvecklas bäst med en och samma ägare. Genom en försäljning av Säve Depå till Serneke Fastighet får området en stark ägare och vi på Platzer kan fullt ut fokusera på att utveckla våra logistikfastigheter i Arendal och Torslanda, säger P-G Persson, VD på Platzer Fastigheter.

Tillträdet beräknas ske 1 september 2017.

Annons