Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, maj, 21 2018
Senaste Nytt

Fabege skriver hyresavtal med Goodbye Kansas

Bild: Fabege.
Bild: Fabege.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 21 jun 2017

Nyligen tecknade Fabege avtal med Goodbye Kansas om flytt till Hammarby Sjöstad. I och med avtalet startar Fabege bygget av Hammarby Terrassen som Goodbye Kansas kommer att disponera själva. Det gröna hyresavtalet gäller drygt 5 200 kvadratmeter med en årshyra på cirka 16,7 miljoner kronor exklusive tillägg och löper över 8 år. Flytten planeras till juni 2019. 

Utöver de nya kontorslokalerna kommer Fabege även att skapa en ny studiolokal i byggnaden.

- Vi sökte lokaler där vi kunde samla all vår verksamhet under samma tak, vilket bland annat inkluderar en alldeles egen Motion-Capture-studio som kräver sju meters takhöjd. Lokalerna skulle också vara stora nog att härbärgera hundratals digitala experter/artister i inspirerande arbetsmiljöer - samtidigt som vi ville ha fortsatt närkontakt med Södermalms alla dataspelsföretag. Kopparhuset i Hammarby Sjöstad är en perfekt plats och byggnad där vi kan fortsätta utveckla vår verksamhet, berättar Peter Levin, CEO och Co-founder på Goodbye Kansas.

Fabege påbörjar nu projekt Hammarby Terrassen i fastigheten Båtturen 2 med en beräknad investering på cirka 170 mkr. Byggnaden projekteras för miljöcertifiering enligt BREEAM-SE nivå Very good och får drygt 5 200 kvm uthyrningsbar yta när den är klar. Genom det gröna hyresavtalet har parterna kommit överens om en gemensam miljöagenda för lokalen, som till exempel berör materialval, förnybar el och källsortering.

-  Vi ser verkligen fram emot att uppföra en fantastisk kontorsmiljö och unik studio åt Goodbye Kansas. Deras energi, tillväxt och kreativitet kommer att bidra ytterligare till området som redan har ett stort antal tech- och mediebolag", kommenterar Klaus Hansen Vikström, Vice VD och affärsutvecklingschef på Fabege.

Annons