Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, apr, 25 2018
Senaste Nytt

Skanska säljer Orrekulla kubiklager i Göteborg

Bild: Skanska.
Bild: Skanska.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 27 jun 2017

Nyligen sålde Skanska lagerfastigheten Kärra 91:1 i Hisings Backa, Göteborg till Corem Property Group för cirka 140 miljoner kronor. De nya ägarna tillträder fastigheten den 30 juni 2017. 

Fastigheten Orrekulla Kubiklager som ligger intill E6, strax söder om Angeredsbron i Göteborg har utvecklats och byggts av Skanska. Totalt omfattar fastigheten cirka 13 000 kvadratmeter lager- och kontorsyta. Orrekulla Kubiklager vann årets Intralogistiklösning 2015, som delades ut på mässan Logistik och Transport.

– Vi ser mycket positivt på försäljningen till Corem. Det säkerställer en långsiktig förvaltning för våra hyresgäster. Försäljningen bekräftar att vårt egenutvecklade koncept ”Kubiklager” är attraktivt på investormarknaden, säger Micko Pettersson, vd för Skanska Fastigheter Göteborg.

– Det är en modern logiskfastighet i Orrekulla industriområde, ett attraktivt läge i Göteborgsområdet med direkt anslutning till E6. Fastigheten är både modern och flexibel, vilket är precis vad våra hyresgäster efterfrågar. Köpet ligger helt i linje med vår strategi att förvärva bra logistikfastigheter i attraktiva lägen, säger Eva Landén, vd på Corem.

Annons