Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jun, 23 2018
Senaste Nytt

ISS säljer verksamhet till Riksbyggen

Bild: ISS
Bild: ISS
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 30 jun 2017

 ISS väljer att avyttra den verksamhetsgren som innefattar ekonomisk förvaltning samt fastighetsförvaltning avseende huvudsakligen bostadsrättsföreningar. Nya ägare blir Riksbyggen.

Avyttringen av verksamhetsgrenen Fastighetsägare, där bostadsrättsförvaltning utgör huvuddelen, är en del av ISS ökade fokus att ytterligare utveckla och växa inom integrerade servicelösningar till kommersiella företagskunder

ISS Fastighetsägare får i Riksbyggen en ägare där verksamheten utgör en del av företagets kärnverksamhet, med såväl kunskap som resurser att driva verksamheten fortsatt framåt.

- Vi känner oss väldigt nöjda med avyttringen som helhet, då den stärker vår strategi och våra fortsatta prioriteringar. Det har samtidigt varit viktigt för oss att säkerställa rätt organisation för våra anställda och rätt partner för våra kunder så att berörd verksamhet kan fortsätta att utvecklas på ett positivt sätt. Vi tror att Riksbyggen är rätt i båda dessa avseenden, säger Gary Kidd, vd ISS Sverige.

- Vi är mycket glada över förvärvet av ISS Fastighetsägare som passar mycket bra in i Riksbyggens befintliga verksamhet. Inom Riksbyggen har vi ett långsiktigt perspektiv och stort fokus på hållbarhetsfrågor inom vår fastighetsförvaltning och genom förvärvet stärker vi vår position på marknaden ytterligare, säger Eric Stuart, chef för Riksbyggens affärsområde Fastighetsförvaltning.

 

Annons