Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, maj, 21 2018
Senaste Nytt

Skandia förvärvar i Finland

Bild: Skandia Fastigheter.
Bild: Skandia Fastigheter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 04 jul 2017

Skandia Fastigheter gör det första förvärvet i Finland genom fastigheten Salmisaarenaukio 1 i Helsingfors – en kontorsbyggnad om 14.400 kvadratmeter uppförd 2007 som säljs av det tyska bolaget TRIUVA.
    

– Den finska fastighetsmarknaden är attraktiv genom dess möjlighet att ge en högre direktavkastning relativt Sverige. Samtidigt blir Finlands ekonomi allt starkare, med goda förutsättningar för företagande och tillväxt, vilket på lång sikt även kan förväntas innebära en god värdetillväxt på den kommersiella fastighetsmarknaden. Dessutom har våra marknader likheter i form av transparens, affärsvillkor och sätt att samarbeta, säger Anders Kupsu, vd för Skandia Fastigheter.
    

Till en början kommer förvaltningen av det finska innehavet att hanteras av ett lokalt bolag, men planen är att på lite längre sikt bygga upp en egen förvaltningsorganisation i Helsingfors. 
    

– Etableringen i Finland är en viktig breddning av vår arena. Genom förvärvet av Salmisaarenaukio 1 tar vi det första steget in på denna spännande marknad, där vi nu ser mycket fram emot goda samarbeten, säger Olof M. Boltzius, affärsutvecklare på Skandia Fastigheter med ansvar för Finland.

 

 

 

 

Annons