Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jul, 23 2018
Senaste Nytt

Scandic tar över hotell i bästa läge i Frankfurt

Hotellet öppnar som Scandic Frankfurt Museumsufer i början av 2018 efter en genomgripande renovering. Foto: Wikipedia, kredit: Epizentrum
Hotellet öppnar som Scandic Frankfurt Museumsufer i början av 2018 efter en genomgripande renovering. Foto: Wikipedia, kredit: Epizentrum
Publicerad av
Markku Björkman - 25 jul 2017

Scandic Hotels, Nordens största hotelloperatör, expanderar i Tyskland med ett cityhotell i Frankfurt. Ett långt hyresavtal har träffats med SH.I.R Real Estate, gällande driften av nuvarande Wyndham Grand Frankfurt. Hotellet öppnar som Scandic Frankfurt Museumsufer i början av 2018 efter en genomgripande renovering för att bland annat utöka restaurangdelen och skapa nya mötesytor för 450 konferensgäster.

Scandic har sedan tidigare två hotell i Berlin och ett i Hamburg. I och med detta avtal etablerar man sig nu i finans- och affärsmetropolen Frankfurt. Hotellet är beläget i de centrala delarna av staden, några minuters promenad från tågstationen och cirka tio kilometer från flygplatsen.

– Att ta steget in i Frankfurt är helt i linje med vår strategi att växa i Tyskland. Våra befintliga hotell i Berlin och Hamburg har haft en väldigt positiv utveckling vilket visar att Scandics driftsmodell fungerar mycket väl också på den tyska marknaden, säger Frank Fiskers, VD och koncernchef på Scandic.

– Scandic är en stark hotelloperatör som med sin verksamhet i Tyskland har övertygat oss om att de är den rätta partnern för vårt hotell. Vi ser mycket fram emot ett långt och gott samarbete och känner oss trygga med att Scandic kommer driva hotellet på bästa tänkbara sätt, säger Israel Raif, styrelseordförande och VD på SH.I.R Real Estate.

Hotellet är nyrenoverat och kommer att ha 293 rum, restaurang, bar samt träningsfaciliteter. Det byggs för närvarande ut med större restaurang och 700 kvadratmeter mötesutrymme.

Tyskland är världsledande inom mässor och kongresser och många av de största återkommande evenemangen hålls i Frankfurt. Staden är landets finanscenter och flygplatsen, som är en av de mest trafikerade i Europa, kommer på sikt att byggas ut ytterligare.

 

Annons

Annons