Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, maj, 27 2018
Senaste Nytt

Stena Bygg rekryterar ny vd

Foto: Stena Fastigheter.
Foto: Stena Fastigheter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 04 sep 2017

Stena Bygg går in i en ny fas och kommer ansvara för både nyproduktionen av Stena Fastigheters hyresrätter samt hela bostadsrättsaffären. I samband med detta rekryteras Niclas Melander som ny vd i bolaget.

Niclas Melander kommer närmast från Strabag Sverige där han varitBusiness Unit Manager. Dessförinnan har han under många år arbetat i ledande nyckelpositioner hos NCC, bland annat som chef för affärsutveckling och regionchef för boendeutveckling i NCC Boende region Riks.

Niklas Ohldin som varit vd för Stena Bygg sedan 2015 kommer fokusera på utvecklingen av framtidens bostäder och tillträder den nyinrättade rollen som utvecklingschef på Stena Bygg AB när Melander finns på plats.

- Det har varit en otroligt spännande resa att få vara med och bygga upp Stena Bygg under mina sju år som jag har varit anställd på Stena Fastigheter. Tillsamman har vi skapat över 12 000 byggrätter som vi nu har möjlighet att producera under de närmaste 10 år, säger Niklas Ohldin.

Niclas Melander tillträder tjänsten senast efter årsskiftet. Niklas Ohldin kvarstår som VD fram tills Melander tillträder.

- Jag ser verkligen fram emot att börja på Stena Bygg och fortsätta arbetet med att förverkliga möjligheten att producera en så stor volym bostäder säger Niclas Melander.

- Vi befinner oss i en stark utvecklingsfas med mycket nyproduktioner runt om i Sverige. Niclas Melanders breda och mångåriga erfarenhet passar väl in i den fas som Stena Bygg befinner sig i, säger Christel Armstrong Darvik, VD Stena Fastigheter AB.

Annons