Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, maj, 27 2018
Senaste Nytt

Midroc hyr ut till Åklagarmyndigheten och amerikanskt medicinbolag

Bild: Visualisera.
Bild: Visualisera.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 11 sep 2017

Midroc Property Development har tecknat två nya hyresavtal om ytterligare 2 000 kvadratmeter kontor i fastigheten Scala på Söder i Helsingborg. De nya hyresgästerna är Boston Scientific Nordic och Åklagarmyndigheten.

Fastigheten är under uppförande och lokalerna kommer att vara inflyttningsklara från och med december.

- Det finns ett sug efter nybyggda kontorslokaler i Helsingborg, och vi för diskussioner med ytterligare företag och organisationer som vill etablera sig i Scala, säger Carl von Strokirch, verksamhetsområdeschef på Midroc. Ju närmare vi kommer inflyttningsdatum, desto större är intresset.

Ett av företagen som valt att etablera sig i fastigheten Scala är det amerikanska medicinteknikföretaget Boston Scientific Nordic. Kontorslokalen är 955 kvadratmeter stor och inflyttning kommer ske i mars.

- Det är viktigt för oss med ett centralt läge med närhet till kollektivtrafik och färjorna. När vi valde Scala för vårt nordiska huvudkontor, kunde vi i ett tidigt stadie påverka lokalernas utformning efter våra behov. Kontoret kommer ha en öppen modern planlösning, med plats för både större och mindre möten. Lokalerna är även anpassade för att vi kan expandera, säger Anette Plönning, HR Manager Norden på Boston Scientific Nordic.

Åklagarmyndigheten i Helsingborg har även valt att teckna avtal med Midroc om en kontorslokal i två plan på totalt 926 kvadratmeter. När lokalerna är färdigbyggda kommer ett 40-tal medarbetare flytta in.

- Trots att vi kom sent in i byggprocessen, har både Midroc och arkitekten varit väldigt lyhörda för våra behov och önskemål. Det är viktigt för oss att erbjuda en social och inbjudande miljö med närhet både till kommunikationsmöjligheter och tingsrätten. För oss är god ljudstandard och bra ventilation väldigt viktiga frågor för att skapa en ostörd arbetsmiljö. Det upplever vi att Midroc gjort sitt yttersta för att skapa, säger Eva-Marie Persson, kammarchef på Åklagarmyndigheten i Helsingborg.

Annons