Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jul, 21 2019
Senaste Nytt

Castellum bygger nytt kontorshus i Göteborg

Bild: Wingårdhs Arkitekter.
Bild: Wingårdhs Arkitekter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 14 sep 2017

Nyligen genomförde Castellum en arkitekttävling om gestaltningen av ett nytt kontorshus i stadsdelen Krokslätt i Göteborg. Wingårdh Arkitektkontor har utsetts till vinnare och deras förslag ligger nu till grund för projektering av det nya kontorshuset.

Castellum förvärvade tidigare i år en kontorsbyggrätt med färdig detaljplan på den norra delen av fastigheten Krokslätt 154:8 på Mölndalsvägen i Göteborg. Tävlingsuppgiften i arkitekttävlingen omfattade gestaltning av ett nytt kontorshus på denna byggrätt där fasadgestaltning och planlösningar skall uppfylla kraven för Miljöbyggnad Guld.

Motivering för det vinnande förslaget:

"Wingårdhs visar på en spännande och dynamisk fasadgestaltning i tegel som anknyter till platsen. Husets utformning skapar värme och öppenhet i stadsrummet och entréplanet blir en naturlig mötesplats för såväl allmänheten som för våra hyresgäster i huset".

– Vi har under det senaste året framgångsrikt utvecklat och fyllt kontorsprojekt som Blenda, Sillfabriken, Östra Hamngatan 16 och Gamlestadsvägen 18. Vi är därför glada över att kunna planera för ytterligare ett spännande kontorsprojekt i ett kollektivtrafiknära läge, säger Cecilia Fasth, vd Region Väst i Castellum.