Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jul, 23 2018
Senaste Nytt

Forsen och Lillskär tecknar avtal om nybyggnadsprojekt

Brf Söderläget i Hudiksvall. Terrass med utsikt i söderläge. Bild: Carbonwhite
Brf Söderläget i Hudiksvall. Terrass med utsikt i söderläge. Bild: Carbonwhite
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 27 sep 2017

Forsen och Lillskär ingår avtal om två nybyggnads­projekt, ett i Hudiksvall och ett i Gävle. Projekten drivs enligt Forsens nya samverkansmodell, där man tar totalansvar från idé till leverans i ett nära samarbete med byggherren.

– Vi har aldrig jobbat på det här sättet tidigare. Men när Forsen presenterade sitt arbetssätt kändes det helt rätt för oss – genuint och professionellt, säger Lillskärs vd Tore Berglund.

Projektet består av tre lamellhus med 40 lägenheter beläget vid vattnet på promenadavstånd från centrala Hudiksvall, medan Flaggan är ett tolvvåningshus på Alderholmen i Gävle, alldeles intill kajkanten. Fastigheten inrymmer 63 lägen­heter och är en ganska avancerad byggnation då en del av huset står på pelare ovanför en bussgata.

– Eftersom underleverantörerna konkurrerar med både pris och upplägg är vi inte låsta vid några särskilda metoder eller tekniska lösningar, till exempel om stommen ska vara i betong eller i trä. Detta utreder vi i planeringsskedet tillsammans med entreprenörerna, säger Jörgen Hultmark på Forsen Samverkan.

– När vi träffade Forsen upptäckte vi snabbt att det fanns flera fördelar med deras sam­verkansmodell, säger Tore Berglund. De har ett system för tider och uppföljning som känns förtroendeingivande, och de delar upp entreprenaden i många delar där de upphandlar var del för sig. Det är ett bra sätt att komma ner i pris, samtidigt som respektive specialist får presentera det bästa och mest kostnadseffektiva sättet att utföra sitt arbete.

Båda projekten är i sin inledande fas för närvarande. Söderläget har produktionsstart före jul med beräknad inflyttning första halvåret 2019 medan Flaggan börjar byggas i början av nästa år. Där är beräknad inflyttning första kvartalet 2020.

Annons

Annons