Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jul, 23 2018
Senaste Nytt

Grunden gjuts till kontorsbyggnaden The Point

Foto: Klas Andersson.
Foto: Klas Andersson.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 28 sep 2017

Snart är det dags för  300 betongbilar att var femte minut lossa sin last av betong till gjutningen av grunden till The Point på Hyllie i Malmö. Gjutningen kommer att pågå i 36 timmar i sträck. Totalt kommer 2 100 kubikmeter betong, motsvarande cirka 200 villagrunder, att gjutas.

Sedan i april i år har Peab schaktat och slagit ned 300 betongpålar, därefter har det monterats 200 ton armeringsjärn motsvarande cirka 130 personbilar.

Med sina mäktiga 110 meter blir The Point den högsta kontorsbyggnaden i Öresundsregionen och den kommer att synas på mils avstånd. Byggnaden ska inrymma ca 20 000 kvm kontorslokaler och på bottenvåningen kommer det att finnas butik, lobby och gemensam lounge. Direkt access in till Quality Hotel View med sin konferensanläggning och restaurang blir en stor tillgång för de kommande hyresgästerna i The Point.

Hyllie är idag en mycket expansiv stadsdel i Malmö, vars attraktivitet bara blir större och större tack vare de unika förutsättningarna avseende kommunikationer och satsningen på att bygga en hållbar stadsdel.

– The Point ligger på det allra bästa läget, på torget precis intill Citytunnelstationen, och kommer att bli ett spektakulärt landmärke med internationell prägel. I byggnaden kommer våra kunder att kunna profilera sig och sin verksamhet på ett unikt sätt, säger Pia Andersson, VD på Annehem. 

Annehem ansvarar för uthyrningen av kontorslokalerna där första inflyttning sker under 2019. 
 

Projektet The Point samt det intilliggande hotellet Quality Hotel View ägs gemensamt av Peab och Volito. 

 

Annons

Annons