Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jul, 23 2018
Senaste Nytt

Bygglovsansökan godkänd för Kv. Årummet i Falun

Bild: Diös.
Bild: Diös.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 04 okt 2017

 Svensk Fastighetsförmedling i Falun får uppdraget att sälja de 19 lägenheter som planeras i kommande nyproduktion genom Brf. Årummet. Projektet omfattar en tillbyggnad på befintlig fastighet i korsningen Falugatan – Östra Hamngatan, i Falun.

Planerad start för försäljning är mitten av november. Nu står det också klart att bygglovsansökan för projektet har godkänts. Inflyttning är beräknad till våren 2019.

– Vår strategi är stadsutveckling och att bygga bostäder i centrala Falun är något vi planerat för sedan en tid tillbaka. Idag har vi fått vår bygglovsansökan godkänd, vilket innebär att vi nu kan ta nästa steg och fullt ut planera för att bygga och sälja de 19 lägenheterna. Vi ser fram emot vårt samarbete med Svensk Fastighetsförmedling och kommande start för försäljningen i mitten av november, säger Lars-Göran Dahl, chef affärsutveckling, Diös Fastigheter

- Det känns väldigt roligt att få vara med i projekt BRF Årummet tillsammans med Diös. Läget är unikt, vid Faluån i hjärtat av Falun. Nu ser vi fram emot säljstart i mitten av november, säger Joakim Folkesson, fastighetsmäklare och franchisetagare, Svensk Fastighetsförmedling Falun.

Arkitekterna som står bakom Årummet är Tirsén & Aili Arkitekter, ett Luleåbaserat arkitektkontor. De har ursprungligt stått för arkitekturen. Mondo Arkitekter, med Kristinn Björgvinnsson i spetsen, har hanterat utformning och anpassningar.

Annons

Annons