Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jul, 20 2018
Senaste Nytt

Fabege investerar i ny kontorsbyggnad

Bild: Fabege.
Bild: Fabege.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 11 okt 2017

Fabege har tilldelat Skanska uppdraget att uppföra kontorsfastigheten Hammarby Terrassen i Hammarby Sjöstad. Projektet kommer att drivas i samverkansform. 

I slutet av juni blev det klart att företaget Goodbye Kansas blir hyresgäst i fastigheten Hammarby Terrassen. Byggprojektet startade i början av september i år och just nu pågår markförberedande arbeten och grundläggningsarbeten. Fabege har anlitat Skanska för att uppföra kontorsbyggnaden på en samverkansentreprenad. 

- Det känns roligt och spännande att få samarbeta med Skanska, som har visat ett stort engagemang i sin vilja att arbeta tillsammans med oss. De är i framkant i sitt arbete med att minska  miljöpåverkan och har hög nivå på arbetsmiljö och säkerhet på sina byggarbetsplatser. Fabege växer, fler projekt är på gång och vi är angelägna om att få arbeta med entreprenörer som prioriterar områden som är viktiga för oss och som kan möta våra högt ställda krav, säger Klas Holmgren, chef för Projekt och Förädling Fabege. 

Skanska kommer att börja bygga i februari 2018 om allt går som planerat och byggnaden ska vara klar sommaren 2019. 

– Det här är vårt första samarbetsprojekt med Fabege och vi tror att det kan bli väldigt bra då vi delar värderingar, inte minst inom hållbarhetsområdet. Vi ser fram emot att samverka med Fabege i utvecklingen av det här moderna, hållbara kontoret. Det ligger i ett spännande utvecklingsområde där vi båda har stora intressen., säger Bengt Staaff, regionchef, Skanska Sverige AB. 

Kontoret är på drygt 5 200 kvadratmeter stort och ska miljöcertifieras enligt BREEAM nivå  ”Very Good”. Hyresgästen Goodbye Kansas kommer att disponera huset själva.

Annons

Annons