Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, sep, 24 2018
Senaste Nytt

Midroc och Wingårdhs vinnare i Hyllie

Det vinnande förslaget i markanvisningstävlingen i Hyllie centrum, The Embassy of Sharing, med byggnaden Fyrtornet. Vy från Stationstorget. Illustration: Wingårdh arkitektkontor.
Det vinnande förslaget i markanvisningstävlingen i Hyllie centrum, The Embassy of Sharing, med byggnaden Fyrtornet. Vy från Stationstorget. Illustration: Wingårdh arkitektkontor.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 07 nov 2017

Malmö stads jury har utsett The Embassy of Sharing, signerat Midroc Property Development och Wingårdh arkitektkontor, till vinnare av markanvisningstävlingen för den sista centrumtomten i Hyllie.

”På ett vågat och självsäkert sätt och med en inbyggd tro på människans inre kraft skapar förslaget förutsättningar för oväntade möten.” Lyder ettutdrag ur juryns motivering. 

I sin bedömning har juryn tagit fasta på bärande idéer för funktion, gestaltning och sociala åtaganden som kan utvecklas i en fortsatt process, utan att förlora karaktär och kvalitet. The Embassy of Sharing har med sina oväntade kombinationer av unika byggnader och kvarter i varierad skala, form och uttryck bedömts bäst motsvara tävlingens kriterier.

– The Embassy of Sharing har en tydlig struktur men också en brokighet och lekfullhet som är lätt att förälska sig i. Förslaget innehåller alla de värden som vi efterfrågat, med varierade stadsrum och möjligheter till ett bra mikroklimat för både växtlighet och människor. Det här blir en riktigt snygg, sista pusselbit till Hyllie centrum, säger Håkan Thulin, tävlingsjuryns ordförande.

 

– Tävlingsförslaget utgick från visionen att göra Hyllie till den pulserande och inkluderande miljö som stadsdelen har potential att bli. Vi vill skapa miljöer som utgör en plattform för samarbete, inkludering och utveckling, säger Magnus Skiöld, vd på Midroc Property Development.

– Vi vill skapa en utpräglad grön miljö, som tillför det som Hyllie saknar idag; tydliga publika platser inbäddade i grönska, formgivna i en mänsklig skala. De ska fungera som komplement till Hyllie stationstorg, på samma sätt som Lilla Torg är ett komplement till Stortorget, säger Joakim Lyth, kontorschef på Wingårdhs i Malmö.

Annons