Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, sep, 24 2018
Senaste Nytt

NCC bygger nytt huvudkontor till danska EY

Foto: NCC
Foto: NCC
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 08 nov 2017

NCC Property Development har fått i uppdrag att utveckla samt bygga EY:s nya huvudkontor. Kontorsbyggnaden kommer att uppföras i Flintholm i Frederiksberg, Danmark.  NCC och EY har ingått ett hyresavtal om ett nytt huvudkontor på cirka 8 000 kvadratmeter i Frederiksberg i Köpenhamn.

EY är ledande inom revision, skattefrågor, transaktioner och konsulttjänster och blir ensam hyresgäst i byggnaden som består av totalt cirka 8 000 kvadratmeter kontorsyta. Huvudkontoret förväntas vara klart för inflyttning i november 2019.  

– Vi är stolta över att ha fått förtroendet att skapa ett nytt huvudkontor till EY. Vi har under ett antal år bidragit till utvecklingen av Flintholmområdet, bland annat genom byggandet av Flintholm Company House I som inrymmer ett antal företag, och vi är nu glada över att kunna sätta pricken över i:et med ett nytt, attraktivt och funktionellt huvudkontor till EY, säger Ole Faurby, ansvarig NCC Property Development Danmark.

EY:s nuvarande huvudkontor är beläget intill där man nu utvecklar och bygger det nya kontoret, som har ritats av Vilhelm Lauritzen Architects. Byggnadens fasader är gjorda av klart och frostat glas, stål och aluminium som går i varma nyanser, vilket kommer att ge byggnaden en ljus och elegant framtoning och skapa en god övergång till de omgivande byggnaderna.

 – Vi sålde vårt befintliga kontor före sommaren och började se oss om efter möjligheter till ett nytt huvudkontor, så vi är redo att flytta när det avtalet löper ut. Vi är glada att vi blir kvar i Frederiksberg som är ett mycket bra läge för oss, nära både Copenhagen Business School och Köpenhamns stadskärna och med bra allmänna kommunikationer till och från Flintholm Station, säger Jesper Koefoed, VD, EY.

Fastigheten är certifierad enligt den internationella DGNB-standarden och målet är Gold-klassning. Det innebär bland annat ett hälsosamt inomhusklimat och låg energianvändning. 

Annons