Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, sep, 24 2018
Senaste Nytt

Castellum hyr ut i Eminent i Hyllie

Bild: Castellum.
Bild: Castellum.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 13 nov 2017

Castellum har tecknat ett hyresavtal med Pergo i projektet Eminent i Hyllie i Malmö. Eminent uppförs på Hyllie Boulevard. Inflytt är planerad till en 527 kvadratmeter stor kontorslokal i april 2019. De flyttar då sitt nordiska huvudkontor från lokalerna i Trelleborg.

Eminent, som började byggas i somras, är den första kontorsbyggnaden i Norden som registrerats för att certifieras för Well, som är den första internationella byggstandarden som tar sin utgångspunkt i att människor som arbetar i fastigheten ska må bra, och därmed skapas välmående och produktiva organisationer och företag. Luft, vatten, ljud, ljus, kost, motion och välbefinnande är de sju delar som tillsammans utgör den helhet som får människan att mår bra och tillika de områden som Well-certifieringen handlar om. Dessutom kommer fastigheten få miljöcertifieringen Miljöbyggnad Guld.

– Hyllie är en spännande plats där vi vill vara. Det är enkelt att ta sig hit, både för vår egen personal och för våra utländska besökare. Dessutom får Eminent en intressant inriktning på individ och företag i samverkan, säger Mattias Thedius, operational manager för Pergo Norden.

– Det känns fantastiskt roligt att vi fått förtroendet att leverera kontorslokaler till Pergo, säger Joakim Persson, projektutvecklingschef på Castellum i Region Öresund. Vi kommer göra allt vi kan för att de ska trivas.

Annons