Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, okt, 21 2018
Senaste Nytt

Nevotex renoverar och bygger ut i Nässjö

Såhär kommer Nevotex nya huvudentré att se ut på Brogatan 12 i Nässjö. Illustration: BSV arkitekter & ingenjörer
Såhär kommer Nevotex nya huvudentré att se ut på Brogatan 12 i Nässjö. Illustration: BSV arkitekter & ingenjörer
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 07 dec 2017

Grossistföretaget Nevotex står inför den största investeringen någonsin i sin 130-åriga historia, när man nu renoverar 7500 kvadratmeter och bygger ut med 2900 kvadratmeter av sina fastigheter i Nässjö. 
I samband med byggnationen tittar man på möjligheten att investera i solenergi.

- Vi ska både förnya och bygga ut våra lokaler vilket kommer att effektivisera verksamheten och göra det möjligt för oss att nå våra tillväxtmål” säger Tommy Grahn, VD för Nevotex.

– För fem år sedan hade vi en omsättning runt 190 miljoner kronor. I år går vi mot 270 miljoner och siktar på att nå 430 miljoner år 2022. Den tillväxt som vi har gjort och ser framför oss gör att vi måste se över vår effektivitet och våra lagermöjligheter. Därför investerar vi nu i våra lokaler i Nässjö, säger Tommy Grahn

 Kontoren, som idag ligger på andra våningen, ska flyttas till första våningen. Samtidigt ska kontorsdelen på andra våningen renoveras för att sedan hyras ut till andra företag. Huvudentrén, som idag vetter ut mot järnvägsbron vid Brogatan, ska flyttas till samma sida som parkeringsplatserna.

– Idag har vi vårt showroom i en annan fastighet bredvid, men med denna ombyggnation kommer showroomet att vara en del av vår nya entré och våra säljare kommer att ha sina kontor i anslutning till det.

Vidare ska man riva stora delar av befintliga lokaler och bygga ihop lagret som idag ligger i två olika fastigheter. Man kommer även investera i packningsmaskiner och införa plocktorg, vilket kommer att effektivisera flödet.

– Idag har vi mycket gångtid fram och tillbaka till olika avdelningar för att hämta varor. Med plocktorg kommer alla frekventa varor att vara inom 5 till 10 meters håll för personalen, fortsätter Tommy.

Man kommer också att bygga fler personalutrymmen med möjlighet för trivsel, träning och gemenskap, bland annat en lounge och ett träningsutrymme med bastu och omklädningsrum.

I samband med byggnationen tittar man på möjligheten att investera i solenergi.
– Vi har planer på att täcka 400 kvadratmeter tak med solceller. Det skulle innebära att vi blir helt egenförsörjande när det gäller vår förbrukningsel. Så det är ett jättespännande projekt det här.

Byggstart beräknas ske i april 2018 och man hoppas på att vara klara ett år senare.

– Vi kommer att bygga i etapper då verksamheten måste fungera som vanligt under byggtiden, avslutar Tommy Grahn.

Annons