Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, dec, 15 2018
Senaste Nytt

NCC byggstartar och säljer två projekt i Århus

Foto: NCC
Foto: NCC
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 27 dec 2017

PensionDanmark förvärvar två projekt som utvecklas och byggs av NCC i Århus. Det ena projektet är en kontorsfastighet som uppförs enligt det danska kontorskonceptet, Company House®.

Fastigheten omfattar cirka 6.300 kvadratmeter och beräknas bli färdigställd i Q1 2019. Den aktuella uthyrningsgraden uppgår till cirka 30 procent.

Det andra projektet omfattar cirka 3 200 kvadratmeter hotell och är fullt uthyrd. Hotellet beräknas vara färdigställt i Q2 2019.

PensionDanmark tillträder respektive fastighet i samband med färdigställande.

- Vi är oerhört glada och stolta över att fortsatt bidra till utvecklingen av området genom dessa projekt. Området är attraktivt och PensionDanmarks förvärv av projekten är en stark utgångspunkt för områdets fortsatta positiva utveckling, säger Ole Faurby, Head of NCC Property Development Danmark.

Bolaget har de senaste tio åren utvecklat och byggt mer än 55 000 kvadratmeter kommersiella lokaler i Skejby. Området har genomgått en kraftig utveckling och är idag ett av Århus mest attraktiva kontorsområden. Med närhet till centrum, genomfartsleder och snabbtåget är det lätt att ta sig till och från området.

Projekten utvecklas av NCC Property Development och har orderregistrerats i NCC Building i december 2017.