Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, dec, 15 2018
Senaste Nytt

Folksam och Stena i miljardaffär

Gröna Skrapan i Göteborg. Bild: Skanska.
Gröna Skrapan i Göteborg. Bild: Skanska.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 29 dec 2017

Folksam har tecknat avtal med Stena om förvärv av fyra kontorsfastigheter i centrala Göteborg till ett värde av 1,6 miljarder kronor. Förvärvet omfattar fyra fastigheter (Gårda 18:21, Gårda 18:25, Gårda 19:7, Stampen 26:2), däribland Gröna Skrapan, belägna i två av Göteborgs innerstads mest expansiva och attraktiva kontorslägen, Gårda och Stampen.

– Dessa fina fastigheter ligger på två av de delmarknader i Göteborg som vi bedömer vara de mest attraktiva för företag och organisationer att finnas i. Investeringen ger oss en bra bas för fortsatt expansion och engagemang när det gäller kontor i Göteborg. Folksams kunder får med denna investering en god riskjusterad avkastning och därmed en långsiktigt trygg avkastning, säger Lars Johnsson, chef för Folksamgruppens fastighetsverksamhet.

Totalt handlar det om drygt 36.000 kvadratmeter uthyrningsbar kontorsarea. Köpare är både Folksam Liv och Folksam Sak. Folksam tillträdde fastigheterna under gårdagen den 27 december 2017.

– Under den senaste tiden har efterfrågan och värdet på attraktiva kontorsfastigheter i strategiska lägen i Göteborg ökat mycket kraftigt. Vi fick ett bra bud på dessa fastigheter och tog det strategiska beslutet att sälja 36.000 kvm av våra totalt 490.000 kvm kommersiella ytor. Vi fortsätter vår satsning på nyproduktion av bostäder i Göteborg, Malmö och Stockholm. I Göteborg planerar vi att fram till 2021 bygga 2 500 bostäder och 20 000 kvadratmeter kontor, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef Stena Fastigheter.