Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, feb, 18 2019
Senaste Nytt

Fojab arkitekter förstärks med åtta nya delägare

Fr. vänster: Ida Stavenow, Andreas Jentsch, Petra Jenning, Niklas Sonestad, Eva Ocklund, Elise Lindahl, Magnus Lundström, Anna Belfrage. Bild: Fojab Arkitekter.
Fr. vänster: Ida Stavenow, Andreas Jentsch, Petra Jenning, Niklas Sonestad, Eva Ocklund, Elise Lindahl, Magnus Lundström, Anna Belfrage. Bild: Fojab Arkitekter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 24 jan 2018

Första dagen på 2018 stärktes Fojab arkitekters ägargrupp med åtta nya delägare.

Följande medarbetare är nya delägare: Andreas Jentsch, Anna Belfrage, Elise Lindahl, Eva Ocklund, Ida Stavenow, Magnus Lundström, Niklas Sonestad, Petra Jenning.

– De nya delägarna har kvalifikationer att utveckla företaget och en bred kompetens som uppskattas mycket, både internt och av kunder. Vi är mycket glada över att de nu går in som delägare, säger Daniel Nord, VD på Fojab arkitekter.

Andreas Jentsch, arkitekt SAR/MSA, Dipl.-Ing är utbildad vid Bauhaus Universitet i Weimar samt Chalmers i Göteborg. Andreas är vice ateljéansvarig och arbetar främst med kunskaps-och kontorsmiljöer. Bland Andreas projekt finns handels- och stadsdelscentrumet Mobilia i Malmö (stadsbyggnadspris 2014), AXIS huvudkontor i Lund samt kontorshuset Kung Oskar i Lund.

Anna Belfrage, arkitekt SAR/MSA, utbildad vid arkitektskolan LTH i Lund och ETSAM i Madrid. Anna har internationell erfarenhet och arbetar främst med fastighetsutveckling, inredning och kontorsprojekt. Några utvalda projekt är utveckling av Sperlingens backe vid Stureplan, Sanofi Pasteur MSD och Bluefish Pharmaceuticals Stockholmskontor samt Brios huvudkontor i Malmö.

Eva Ocklund, arkitekt SAR/MSA utbildad vid arkitektskolan LTH i Lund. Eva är ateljéansvarig på Stockholmskontoret och har arbetat med bostäder de senaste tio åren. Hon är ansvarig för bland annat bostadsprojektet Tegelbränneriet i Uppsala och Magnoliatomten i Sköndal.

Elise Lindahl, arkitekt SAR/MSA utbildad vid arkitektskolan LTH i Lund och arkitektur- og designhøgskolen AHO i Oslo. Elise har i sin roll som vice ateljéchef på FOJAB del i utvecklingen av affärsområdena Kontor och Mobilitet. Hon arbetar främst med fastighetsutveckling och omvandlingsprojekt såsom S:t Larsparken i Lund, Reimersdal i Lund samt Högvakten i Malmö

Ida Stavenow, arkitekt SAR/MSA utbildad vid arkitektskolan LTH i Lund. Ida är vice ateljéansvarig och arbetar med bostadsfrågor på Fojab. Ida har varit delaktig i bostadsprojekt som Torrdockan i Malmö, Arkivet i Lund, Hyllie Boulevard i Malmö samt trähusprojektet Trummens strand i Växjö.

Magnus Lundström, arkitekt SAR/MSA utbildad på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. Magnus har lång erfarenhet av stadsutvecklingsprojekt både i Sverige och internationellt. Magnus har bland annat varit ansvarig för utvecklingen av den nya stadsdelen Sigtuna Stadsängar, strukturplanen för förtätningen av centrala Nacka samt den fördjupade översiktsplanen för stadsdelen Knytta i Östersund. 

Niklas Sonestad, arkitekt SAR/MSA utbildad vid Kunstakademiets arkitektskole i Köpenhamn. 
Niklas arbetar främst med bostads och kontorsprojekt och står bland annat bakom kontorsbyggnaden Isblocket i Hyllie, Axis huvudkontor i Lund samt trähusprojektet Trummens strand i Växjö

Petra Jenning, arkitekt SAR/MSA är utbildad vid arkitektskolan LTH i Lund. Petra är en internationellt erkänd expert på computational design och ansvarig för FOJABcode, en utvecklingsplattform för nya metoder och modeller inom digital design på Fojab.