Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, feb, 18 2019
Senaste Nytt

ABB visar nya intelligenta fastighetslösningar i Frankfurt

Foto: ABB
Foto: ABB
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 24 jan 2018

ABB visar upp sin ny innovation på årets branschmässa Light + Building i Frankfurt från 18 till 23 mars.

Sensorn  ABB-tacteo KNX är en tryckknapp som kan ställas in individuellt och användas till smart styrning av lyxhotell, 
offentliga byggnader och förstklassiga bostäder. För att klara de tuffaste kraven är sensorn gjord av glas.

- Tillkomsten av Internet of Things– som ansluter fysiska enheter och fordon till molnbaserade styrsystem – har gjort att vi kunnat göra stora framsteg inom styrning av byggnader, säger Mike Mustapha, global chef för Marketing, Sales and Commercial Operations, inom division Electrification Products.

- Det växande antalet IP-enheter och sensorer i hemmen och på arbetsplatserna, tillsammans med tekniska framsteg, har gjort det lättare att hantera det som kan mätas på detaljnivå.  Vårt mål är att omvandla de data vi samlar in genom vår portfölj med ABB AbilityTM-lösningar till användbar information, så att vi kan tillhandahålla bekväma, trygga och effektiva byggnader som är anslutna på en global plattform.

Det är viktigt att alla ABB:s produkter är flexibla, så att det går att anpassa byggnadsfunktionerna fullt ut. Alla inställningar kan ändras via programvara, och därför kan den smarta tekniken för byggnader anpassas till nya situationer.

Enheterna tillverkas enligt internationella ekologiska standarder och är enkla att installera med trådburna eller trådlösa sensorer och reläer eller komponenter för DIN-skenor. 

- Marknaden för smarta bostäder förväntas fortsätta att växa under många år framöver. I takt med att marknaden växer, ökar även slutanvändarnas förväntningar, och de letar alltmer efter lösningar som är anpassade efter den enskilda individen snarare än en grupp individer, fortsätter Mike Mustapha.

- Vi är här för att se till att byggnadssystem kan utvecklas och anpassas efter de förändrade behoven hos var och en i hemmet eller på arbetsplatsen, från babyövervakningsteknik till anpassad belysnings- och temperaturreglering till hjälp åt äldre personer.