Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, feb, 18 2019
Senaste Nytt

Lidl bygger ut logistikcenter i Rosersberg

Bild: Lidl.
Bild: Lidl.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 30 jan 2018

För att möjliggöra en högre takt i expansionen bygger livsmedelskedjan Lidld nu ut det befintliga logistikcentret i Rosersberg med ytterligare 13 000 kvadratmeter.

 

Lidl kommer under 2018 att öppna ett flertal butiker och bygger även nytt huvudkontor i Barkarbystaden som planeras stå klart under 2019. Det utbyggda logistikcentret möjliggör för den höga expansionstakten och är en viktig del i företagets verksamhet.

- Logistikcentren är naven i Lidls verksamhet. Vår smarta logistik bidrar till vi kan hålla låga priser, dessutom är det en viktig del i vårt hållbarhetsarbete. Genom att öka kapaciteten i Rosersberg är vi väl rustade för vår fortsatta expansion säger Johan Augustsson, fastighetsdirektör på Lidl Sverige.

Lidl arbetar sedan lång tid tillbaka med hållbarhet i många av verksamhetens delar, alltifrån sortiment till butiksbyggnader och klimatkompensation. Även logistikområdet omfattas av hållbarhetsarbetet. Genom ett smart logistiksystem med utgångspunkt i centrallager och fokus på högre fyllnadsgrad har livsmedelskedjan kunnat minska antalet transporter och levererar varor till varje butik endast en gång per dygn.

Bygget av det nya logistikcentret påbörjas under 2018 och planeras stå färdigt i början av 2019.

Det befintliga centret är 44 480 kvadratmeter stort och kommer efter utbyggnaden vara 57 234 kvadratmeter.