Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, feb, 18 2019
Senaste Nytt

Eastnine köper kontorsfastighet i Riga

Bild: Eastnine.
Bild: Eastnine.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 02 feb 2018

Eastnine har ingått avtal om att förvärva fastigeten Alojas Biznesa Centrs i Riga av LNK Group. Köpeskillingen uppgår till omkring 24,8 miljoner euro. Avtalet innefattar även förvärv av två angränsande fastigheter för 4,8 miljoner euro. Den totala köpeskillingen uppgår till 29,6 miljoner euro.

Alojas Biznesa Centrs är ennkontorsfastighet byggd 2009 med en total uthyrningsbar yta om 9 000 kvadratmeter och är belägen på Kr. Valdemāra iela, en av de största huvudgatorna i Riga.

 Fastigheten är fullt uthyrd till hyresgäster som Luminor (tidigare Nordea) och Ellex Klavins. Inkluderade i transaktionen är två fullt uthyrda fastigheter i anknytning till Alojas Biznesa Centrs bestående av en total uthyrningsbar yta om 2 600 kvadratmeter; detaljhandelsfastigheten ”Alojas Kvartals” på samma tomt, och en B-klass kontorsfastighet på Alojas iela 6, vilket medför möjligheten att expandera Alojas Biznesa Centrs.

- Jag är mycket glad att kunna meddela den här transaktionen, som är vår första i Riga. Förstklassiga Alojas Biznesa Centrs är en av de modernaste byggnaderna i centrala Riga, helt i linje med vår strategi att bygga långsiktiga positioner inom A-klass kontor i de baltiska huvudstäderna, säger Kestutis Sasnauskas, vd

Fastigheterna kan inledningsvis komma att finansieras till 100 procent med eget kapital, givet Eastnines nuvarande starka kassa.