Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, feb, 18 2019
Senaste Nytt

Skanska säljer för 1 miljard i Göteborg

Bild: Skanska.
Bild: Skanska.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 01 feb 2018

Skanska avyttrar kontorsfastigheterna Tändstickan II och III med tillhörande parkeringshus i Kallebäck, Göteborg, för cirka 1 miljard kronor. Köpare är Kungsleden. 

Kontorsfastigheterna omfattar totalt cirka 18 000 kvadratmeter och är fullt uthyrda till Handelsbanken, ÅF, Capgemini, Försäkringskassan samt BeSiDa som kommer bedriva restaurangverksamhet i Tändstickan III.

– Vi ser mycket positivt på försäljningen till Kungsleden. Vi är stolta över de fina kontorsprojekten som vi skapat och ser fram emot att fortsätta de planerade bostadshusen här i kvarteret Tändstickan. Vi är övertygade om att såväl fastigheternas hyresgäster som dess nya ägare kommer att trivas fantastiskt bra med sina nya lokaler, säger Micko Pettersson, vd, Skanska Fastigheter Göteborg.

Kontorshusen kommer att certifieras enligt det internationella miljösystemet LEED. Stort fokus har legat på energiförbrukning, hållbara materialval och välmående. I Tändstickan II finns en växtvägg i entrén och Tändstickan III kommer bland annat att inreda takterrassen för arbete, avkoppling och ha ett utomhusgym.

– Jag är mycket glad över att vi nu lyckas skapa ett kluster av fastigheter i en av Göteborgs mest intressanta stadsdelar där Skanska har utvecklat tre högkvalitativa fastigheter med en tydlig hållbarhetsprofil och välrenommerade hyresgäster, säger Ylva Sarby Westman, vVd, Kungsleden.

Preliminärt tillträde för Tändstickan II och parkeringshuset är februari 2018 och för Tändstickan III, januari 2019.