Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, feb, 18 2019
Senaste Nytt

Platzer hur ut till Tele2 i Göteborg

Bild: Platzer Fastigheter.
Bild: Platzer Fastigheter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 07 feb 2018

Nyligen tecknade Platzer avtal med Tele2 om cirka 2 000 kvadratmeter kontorsyta i Gamlestads torg. Inflyttningen sker i oktober 2018 i fastigheten som beräknas stå klar till sommaren. Uthyrningen innebär att 67 procent av projektet i dagsläget är uthyrt.

Gamlestads torgs höghusdel med sina 17 våningar och sin grafiska fasad, har redan blivit ett nytt landmärke i Göteborgs siluett. De nyproducerade byggnaderna har tillsammans en totalyta på cirka 17 000 kvadratmeter. Till största delen kommer ytorna bestå av kontor, men även restaurang, resecentrum, kultur- och serviceytor kommer att finnas på platsen.

Byggnaderna blir också en ny knutpunkt för stadsdelen tack vare deras strategiska läge, mitt emellan flera spårvagns-, tåg- och busslinjer endast sex minuter från Göteborgs Centralstation. Inom några år beräknar Västtrafik att cirka 40 000 personer kommer passera platsen dagligen.

Målet med Gamlestads torg är att bidra till utvecklingen av Gamlestaden som stadsdel och på ett bra sätt komplettera det stadsliv som redan finns idag. Här skapas framtidens kontor med nya gemensamma mötesplatser som främjar kommunikation mellan människor och det nya mobila sättet att arbeta.

- Vi är stolta över att kunna välkomna Tele2 till Gamlestadens nya mötesplats i en stadsdel vi brinner för, säger Ulf Lindén, marknadsområdeschef på Platzer och tillägger: Att byggnaderna inte bara blir ett renodlat kontorsprojekt utan att serviceytor, vänthallar och kulturhus kommer kunna nyttjas av invånarna i stadsdelen känns extra kul och är något som vi hoppas ska bidra till ett levande Gamelstads torg som är till för alla.