Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, mar, 25 2019
Senaste Nytt

Skanska investerar i ytterligare kontorsprojekt i Polen

Bild: Skanska.
Bild: Skanska.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 06 mar 2018

Skanska investerar cirka 230 miljoner kronor i den andra kontorsbyggnaden av Nowo Rynek, ett kommersiellt fastighetsprojekt i Poznan, Polen. Den sex våningar höga kontorsbyggnaden kommer att ha en total uthyrningsbar yta på cirka 12 300 kvadratmeter, med två våningsplan med parkeringsgarage under mark.

Nowy Rynek är byggbolagets tredje kommersiella fastighetsutvecklingsprojekt i Poznan. Komplexet består av fem oberoende byggnader i Poznans centrala affärsdistrikt, vilket blir ett helt nytt kvarter i staden. Det kommer att omfatta både kontor och detaljhandel samt ett nytt torg som är tillgängligt för alla. Det första kontorshuset, om cirka 25 000 kvadratmeter, är under uppbyggnad och har redan sålts.

Det andra kontorshuset i komplexet förväntas få LEED Gold-certifiering. Det kommer också att certifieras som en "Byggnad utan hinder" för dess tillgängliga design som är inkluderande för personer med funktionshinder.

Konstruktionen av det andra kontorshuset startade i februari 2018 och ska vara färdigställt under tredje kvartalet 2019.