Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, mar, 25 2019
Senaste Nytt

Castellum bygger miljardkontor till E.ON i Malmö

Bild: Kanozi Arkitekter Brickland.
Bild: Kanozi Arkitekter Brickland.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 08 mar 2018

Castellum planerar att bygga en kontorsbyggnad i Nyhamnen i Malmö, med energikoncernen E.ON som huvudsaklig hyresgäst. Investeringen beräknas uppgå till cirka 1,1 miljarder kronor.

E.ON Sverige har efter upphandling tecknat avtal med Castellum om att uppföra sitt nya nordiska huvudkontor för cirka 1 500 medarbetare i Nyhamnen nära centrum och centralstationen i Malmö. Nyhamnens omvandling är en viktig del i att utvidga och vidareutveckla Malmös stadskärna och projektet etablerar Castellum som en av de större stadsutvecklarna i Malmöregionens mest centrala tillväxtområde. Fullt utbyggt kommer området växa till en tät, blandad stadsdel med närmare 13 000 nya arbetsplatser och 6 000 bostäder.

Den planerade nybyggnationen i Nyhamnen omfattar cirka 24 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Arbetet med ny detaljplan och bygglov inleds omgående. Byggtiden är beräknad till cirka 24 månader och preliminär inflyttning för E.ON blir under sommaren 2021. Det tolvåriga hyresavtalet mellan Castellum och E.ON börjar löpa vid inflyttning och fullt uthyrd bedöms investeringen generera en årlig hyresintäkt om 68,5 miljoner kronor

- Det har blivit alltmer tydligt att vi behöver hitta en ny gemensam kontorsfastighet som bidrar till vår verksamhet, speglar vår kultur och varumärke och stärker oss som en attraktiv arbetsgivare. Det känns därför väldigt bra att vi nu har beslutat att hyra våra lokaler och tillsammans med Castellum utveckla och bygga nytt kontorshus för E.ONs nordiska huvudkontor, med den tydliga ambitionen att skapa ett hus som är ett hållbart föredöme, säger Marc Hoffmann, Sverigechef för E.ON.