Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, mar, 25 2019
Senaste Nytt

Aspelin Ramm köper fastighet intill Pedagogen Park

Bild: Aspelin Ramm Fastigheter.
Bild: Aspelin Ramm Fastigheter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 08 mar 2018

Aspelin Ramm Fastigheter har förvärvat en ny fastighet intill Pedagogen Park i Mölndal. Den uthyrningsbara ytan är totalt 2 600 kvadratmeter där Ehrenborg hyr cirka 1500 kvadratmeter. Säljare är av golvföretaget Ehrenborg.

– Genom köpet av Ehrenborgs fastighet ökar vår flexibilitet och våra möjligheter att erbjuda våra hyresgäster i Pedagogen Park en möjlighet att växa och flytta till större lokaler i området, säger Mathias Vårström, projektchef på Aspelin Ramm Fastigheter.

Den nya fastigheten är under uppförande och beläget i området Jolen och beräknas stå klar för inflyttning under sommaren 2018. Förutom de redan uthyrda utrymmena återstår fyra kontorslokaler på mellan 200 och 353 kvadratmeter.

– Vi köper en modern och effektiv fastighet i två plan med goda möjligheter att tillgodose behov inom såväl kontor som lager- och logistiklösningar. Våra hyresgäster blir dessutom en del av ett intressant företagskluster som formas intill Pedagogen Park med starka företag som exempelvis KappAhl, BRA Bygg, Erlandssons, Kone Hissar och Bravida.

Förutom förvärvet av Ehrenborgs fastighet planerar Aspelin Ramm även att bygga ytterligare mellan 12 000 och 15 000 kvadratmeter kontorsyta och cirka 3 000 kvadratmeter avsedda för handel i två helt nya kvarter alldeles intill Pedagogen Park.

– Hela området runt Pedagogen Park växer snabbt och utvecklas nu till en modern och attraktiv stadsdel med nybyggda bostäder och nya lokaler avsedda för kontorsverksamhet och handel. Förutom närheten till befintliga bostadsområdet Eklanda planeras bygget av 1100 nya bostäder de kommande åren i den nya stadsdelen Pedagogen Park.

Pedagogen Park är redan idag ett etablerat område med kontor, handel och lokal service. Med bygget av fler bostäder och kontor, skapas en urban stadsmiljö som har varit visionen för projektet ända sedan starten. 

Aspelin Ramm tillträder fastigheten den 1 september 2018.