Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jan, 23 2019
Senaste Nytt

East Capital Baltic Property Fund III köper P5 i Riga

Bild: East Capital.
Bild: East Capital.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 06 apr 2018

East Capital Baltic Property Fund III har genomfört förvärvet av P5, en nybyggd logistik- och industripark i Riga, Lettland. Det totala transaktionspriset för fastigheten är 10,6 miljoner euro.

P5 är ett 13 800 kvadratmeter stort logistikkomplex bestående av byggnader med flera olika användningsområden och hyresgäster, belägen i den snabbt växande kommunen Marupe mellan Rigas internationella flygplats och shoppingcentret Spice (ett av Lettlands största sett till antal besökare). Fastigheten är strategiskt väl belägen och lättillgänglig, endast 10 kilometer från Rigas stadskärna och med direktåtkomst till stadens kollektivtrafik och huvudleder i landets vägnät. 

Fastighetskomplexet är fullt uthyrt, och de största hyresgästerna är budföretaget Venipak Latvija, logistikföretaget ACE Logistics Latvia och förpackningsföretaget Trypet SIA. 

P5-fastigheten har utvecklats av säljaren, PICHE, ett lettiskt företag inom fastighetsutveckling och byggnation med fokus på utveckling av industrifastigheter.