Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jan, 23 2019
Senaste Nytt

Foajén vid Malmö Centralstation hälso- och miljöcertifieras

Bild: Jernhusen.
Bild: Jernhusen.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 09 apr 2018

Cowi har fått i uppdrag av Jernhusen att certifiera den nya kontorsbyggnaden Foajén vid Malmö Centralstation. Utöver en miljöcertifiering enligt BREEAM kommer byggnaden även certifieras enligt WELL, en ny internationell byggstandard med fokus på människors välbefinnande i arbetslivet.

Foajén ligger ett stenkast från Malmö Centralstation och kommer bli ett av de första husen i Sverige att certifieras enligt WELL.

- Det är ett jättespännande projekt och en rolig kund att jobba med. Hyresgästens bästa har hela tiden varit utgångspunkt och med WELL-certifieringen visar Jernhusen att de menar allvar med att skapa en hållbar arbetsmiljö med fokus på trivsel och välbefinnande, säger Torbjörn Larson, avdelningschef Miljö Malmö på COWI.

WELL Building Standard är ursprungligen ett amerikanskt system baserat på forskning. Dess fokus på mjukare parametrar kompletteras väl med BREEAM som tittar mer på byggnadstekniska frågor. Exempel på områden inom WELL-certifieringen är hållbar inredning, närhet till pendling och motion, grönska både inne och ute, avfallshantering och mötesplatser.

Jernhusen startade bygget av Foajén under 2017 och inflyttningen är planerad till årsskiftet 2019/2020.