Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jan, 23 2019
Senaste Nytt

Kraftig medvind för den kommersiella fastighetsmarknaden i Stor-Göteborg

Bild: Datscha.
Bild: Datscha.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 10 apr 2018

Färsk statistik från fastighetsinformations – och analysföretaget Datscha visar att transaktionsvolymen på Göteborgs kommersiella fastighetsmarknad är på all time high-nivå.

Den totala volymen avseende affärer gjorda på Göteborgs kommersiella fastighetsmarknad under 2017 slutade på hela 20,3 miljarder kronor vilket är en ökning med 19 procent jämfört med 2016.

- Vår statistik visar att 2017 var ett stekhett år för Göteborgs fastighetsmarknad. Transaktionsvolymerna var de högsta sedan finanskrisen för 10 år sedan. En trolig anledning till de höga siffrorna just nu är att fastighetsägare och utvecklare upplever att det är en bra tid att kapitalisera på sina investeringar säger Kristina Andersson, Global Head of Research på Datscha.

Den totala fastighetstransaktionsvolymen för 2017 i Sverige uppgick till 175 miljarder SEK (transaktioner över 40 miljoner kronor). Flest fastighetsaffärer under perioden gjordes i Stor Stockholm med 40 procent, följt av Stor Göteborg på 11,6 procent och Stor Malmö på 7,7 procent av den totala transaktionsvolymen.