Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jan, 23 2019
Senaste Nytt

Eitech vinner installationsuppdrag i Skåne

Bild: Eitech.
Bild: Eitech.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 10 apr 2018

Eitech har vunnit uppdraget att installera två nya kontorsfastigheter i Malmö, Foajén och Cementen. Beställare är HENT Sverige och byggnaden ägs av Jernhusen. Det gemensamma ordervärdet uppgår till cirka 40 miljoner kronor.

Det nya kontorshuset Foajén ligger precis vid Malmö Centralstation och avser nybyggnad av kontor samt lokaler på cirka 9 000 kvadratmeter.

I uppdraget ingår bland annat kanalisation, kraft, belysning, brand-/utrymnings-/inbrottslarm, passagekontrollsanläggning, data-/mobilnät samt solcellsanläggning.

- Eitech kommer att med egna projektörer utföra en detaljerad 3D-projektering av samtliga installationer. Projekt Foajén ligger helt i linje med vår satsning inom byggsektorn i Skåne i allmänhet, samt på smarta installationer för större kontors- och lägenhetsfastigheter i synnerhet, säger Magnus Karlsson, regionchef Eitech Electro.

Kvarteret Cementen är en stadsdel som växer fram i Limhamns Sjöstad och utvecklas av Skanska. Eitech har vunnit förtroendet att ansvara för samtliga elinstallationer i fyra stycken av lägenhetskomplexen inom kvarteret. Byggnader om totalt närmare 400 lägenheter, med stort fokus på miljösmarta lösningar.