Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jan, 23 2019
Senaste Nytt

Skanska avyttrar förskola och äldreboende i Västra Hamnen, Malmö

Bild: Skanska.
Bild: Skanska.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 02 maj 2018

 Skanska avyttrar fastigheten Sjösättningen 1 i Västra Hamnen, Malmö, för 295 miljoner kronor. Köpare är Vectura. Byggnaden innehåller förskola och äldreboende. Tillträde till fastigheten är planerat till augusti 2020.

Byggnaden om cirka 7 000 kvadratmeter kommer att bli 5 våningar hög och ska inrymma förskola för cirka 120 barn och äldreboende med ett 60-tal lägenheter. Därutöver omfattas lokaler för övriga kommersiella kunder.

– Vi är mycket glada över att Vectura kommer att förvärva det här projektet. Det har varit en konstruktiv process fram till nu och vi räknar med att det goda samarbetet mellan alla parter kommer att fortsätta. Detta är ett projekt där alla kommer att bli vinnare, säger Hans Fransson, senior affärsutvecklare, Skanska Sverige.

Projektet har en tydlig social agenda där Skanska tillsammans med Malmö Stad upprättat en handlingsplan som innebär en satsning på praktikplatser samt samarbete med Rosengårdsskolan och Yallatrappan. Byggnaden har höga miljökrav och avsikten är att söka certifiering enligt LEED, nivå Guld.

Byggstart är planerad till augusti 2018 och färdigställandet till augusti 2020.