Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jan, 23 2019
Senaste Nytt

NCC säljer PP11 i Norge

Bild: NCC.
Bild: NCC.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 07 maj 2018

NCC avyttrar kontorsprojektet PP11 i Lysaker, utanför Oslo i Norge till Arctic Securities. Affären genomförs som bolagsförsäljning med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 330 miljoner kronor.

- Vi ser att Lysaker är ett eftertraktat kontorsområde och med en långsiktig hyresgäst som Nemko har PP11 visat sig vara ett attraktivt projekt för investerarna, säger Manne Aronsson, VD för NCC Property Development Norge.

Den norska koncernen Nemko kommer att flytta sitt huvudkontor i Norge och har tecknat hyresavtal på cirka 5 000 kvadratmeter vilket inkluderar labb, testytor och kontor. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 6 600 kvadratmeter samt 60 parkeringsplatser, varav 45 är inomhus.

Aktuell uthyrningsgrad är 76 procent. I samband med försäljningen lämnar NCC en hyresgaranti om högst fem år för outhyrda ytor.

Kontorsprojektet PP11 certifieras enligt världens mest utbredda miljöcertifiering BREEAM och planeras till nivån "Excellent". Detta medför ett ökat fokus på inomhusklimat, ekologi, livscykel, avfall, samt energi- och vattenförbrukning.