Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jan, 24 2019
Senaste Nytt

Stockholmshem förlänger samarbete med NCC

Foto: Omelett Foto.
Foto: Omelett Foto.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 23 maj 2018

NCC och Stockholmshem har sedan hösten 2015 samarbetat upprustningar och renoveringar i Stockholmsområdet. Parterna har nu valt att utnyttja optionen i avtalet och förlänger det strategiska samarbetet ytterligare ett år.

Samarbetet omfattar upprustning av Stockholmshems fastigheter som byggdes mellan 1940-1980-talet. Upprustningsbehoven varierar, i vissa fastigheter är det aktuellt med en stamrenovering medan det i andra är aktuellt med en mer omfattande ombyggnation. Respektive projekt tar hänsyn till de unika förutsättningarna och utför bland annat åtgärder som skapar bättre boendemiljöer, sänker energianvändningen och minskar den framtida underhållskostnaden.

Projekt som pågår är upprustning av kvarteret Sparren på Södermalm, här renoveras 30 lägenheter och hela fastigheten upp till modern standard. I Rinkeby avslutades nyligen köksrenoveringar i 432 lägenheter.

Nya projekt inom samarbetet är kvarteret Älgskyttarne i Fredhäll med bland annat stambyte och fasadrenovering samt kvarteret Signalen på Södermalm med inre och yttre renovering.

Inom ramen för samarbetet har 255 miljoner kronor orderanmälts. De nya uppdragen uppgår till 74 miljoner kronor.