Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, maj, 21 2019
Senaste Nytt

Första registreringen i BREEAM-SE 2017

Bild: Sweden Green Building Council.
Bild: Sweden Green Building Council.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 05 jun 2018

Sweden Green Building Council tagit emot den första registreringen för certifiering enligt BREEAM-SE 2017. Det är IKANO Bostad som planerar att bygga ett kringbyggt flerbostadshus i 5-8 våningar med totalt 158 lägenheter. Kvarteret Parken byggs i hjärtat av Västra Hamnen, intill Turning Torso i Malmö och kvarteret ingår i ett större område som kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM.

- Nu när bostäder är inkluderat i BREEAM-SE 2017 är det glädjande att det första registrerade projektet i nya manualen är just en bostad. Det är roligt att området, som använder BREEAM Communities, har flera BREEAM-certifierade bostadsprojekt och att man ser värdet med att inkludera många hållbarhetsparametrar i ett bostadsprojekt, säger Sabina Jonestrand, chef BREEAM på Sweden Green Building Council.

Kvarteret kommer att präglas av grönska med parkliknande entréplatser och gröna innergårdar. Smalare huskroppar ger ljusa, grunda lägenheter och bidrar till en ljus gemensam innergård där det ska finnas plats för både lek, umgänge och avkoppling. Med odlingslådor och gröna tak skapas trivsel samtidigt som det bidrar till miljön. Solfångare eller solceller kommer att installeras på taket. I kvarteret finns en gemensam bilpool och en cykelpool med lådcyklar som de boende kan låna för att minska sitt bilberoende.

- Att certifiera byggnaden bidrar och sporrar till att tänka nytt när vi utvecklar våra projekt, säger Charlotta Döhlmark, projektchef på IKANO Bostad.

Byggstart är planerad till slutet av 2018 med inflyttning 2020.